tiistai 2. toukokuuta 2017

Amatöörien Vappu ja pikkasen muutakin!

Olipahan vappukelit, no joo, itse vappupäivähän oli täällä Hgin seudulla lämmin ja aurinkoinen, mutta sitä edeltävä viikonloppu jotain ihan muuta. Lauantaina satoi lunta aika monta senttiä ja sunnuntaina kisapäivänä satoi vaihtelevasti räntää ja vettä pitkin päivää, illalla oli poutaista sentään. Mutta eilen oli tosiaan jo mukava keväinen keli ja kävinkin heittämässä aamusella Anun, Laurin ja Juuson kanssa Sibbessä kierroksen. Olin toivonut, että tuon radan maasto olisi jotain muuta kuin vuosi sitten, mutta tajusin, että siellä on joka vuosi samat olosuhteet, eli kosteaa mistä maasto sitten ajoittain mutautuu peltomaisissa olosuhteissa. Tuo rata on itsellekin ehkä hiukan liian haastava, ja nuo edellä mainitut asiat yhteenlaskettuna eivät tee tuosta minulle mieluisaa rataa. Täytyy ottaa harjoituksen kannalta kun siellä piipahtaa. Tässä kuussa sinne tulee mentyä myöhemmin Tyynen tiimoilta, kun siellä pelataan yksi kierros. Toivottavasti rata on saatu puunattua kuntoon siihen mennessä, väylä- ja tiiopasteet paikoilleen ja rataankin tulee kuulemma vielä muutoksia. Eilen illalla oli vielä viikkokisat Kivikossa ja lämmintä keliä jatkui kisan loppuun saakka, heitin pitkästä aikaa tuloksen alle plus 10 eli yhden vähemmän, kyllä se alle +5-tulos sieltä kesän aikana vielä tulee. Se olis tavoite.

Mutta vappukisaan, sunnuntaina oli vielä lunta maassa, tai jotain märkää sohjoa se ehkä enemmän oli. Ennen kisaa ei ollut sen kummempia tavoitteita, oman ratingin ylitys ehkä ainoastaan ja sehän meinaa, että heitot osuu kohdilleen. Ensimmäisen kierroksen aloitusväylä oli melkein kauimmaisin Kivikon väylistä, eli 10, ja sinne tallusteli kävi lisälämmittelystä. Ja olisipahan sitten mun mörköväylä 12 nopeammin ohi kun tuolta aloitettiin. Otin heti alkuun tuplabogin korttiin, mutta en huolestunut, koska mulla tuppaa menemään ensimmäinen väylä aina kisoissa vähän niin ja näin, ehkä alkujännitystä ilmassa tai jotain sellaista. Siitä eteenpäin menikin sitten ihan kohtuullisesti ja pirkkometsässä tuli jopa yksi pirkkokin, väylältä kuusitoista, avaus kaarteli hienosti puiden lomitse korin liepeille ja putti sisään. Sitten alkoi aika bogivoittoinen heittely, lopputulos ensimmäisen kierroksen jälkeen oli 70 eli plussia tuli 14. Siitä oli sitten hyvä lähteä parantamaan toiselle kierrokselle otteita.

Ruokatauon ja koirien ulkoilutuksen jälkeen oli sitten toisen kierroksen aika ja se menikin mainiossa seurassa. Heitin luonnollisesti luokkani naisten kanssa ja tunnelma oli koko kierroksen ajan rento ja mukava, höpinää riitti ja täytyy sanoa, että yksi kisojen mukavin puoli on se, että tutustuu uusiin ihmisiin ja pääsee jakamaan kokemuksia ja ajatuksia muiden naispelaajien kanssa. Samalla hetkellä kun kierros alkoi klo 14.00, alkoi satamaan, onneksi nämä kuurottelut kestivät vain hetken kerrallaan ja loppukierros tosiaan menikin sitten poutasäässä. Leppoisissa fiiliksissä heittokin sujui ihan kivasti ja pareja tulikin paljon enemmän kuin ensimmäisellä kierroksella, tosin pirkkoa tai useampaa ei sitten tullut, mutta kelpaa ne paritkin mainiosti. Muistin ensimmäisen kierroksen jälkeen, että täytyy ottaa kiinnittää putteihin huomiota enemmän ja muistinkin lisätä voimaa niihin. Otteet puttien suhteen olikin sitten hitusen paremmat ja ne viikkarimaiset alarautaputit jäi vähemmälle.. Muutenkin olen viime aikoina huomannut, että kun tekniikka osuu heitoissa kohdilleen, sitä itse voimaa siihen heittoon ei tarvitse läheskään niin paljon kuin olen itse ajatellut, pisimmät avaukset tulivat juuri näin. Jännä juttu, että vaikka tämänkin asian tiedostaa niin toteutus on vaikeaa, huomasin välillä taas yrittäväni 'rykäistä' kiekkoa voimalla (kin) eteenpäin ja sittenpä niin ärräpäitä sai ladella hiljaa itsekseen kun heitto ei onnistunut. Mutta pikkuhiljaa taas näidenkin asioiden kanssa eteenpäin!  Kierroksen päätyttyä sain ilokseni todeta, että olin parantanut kakkoskierroksen tulostani kolmella heitolla eli plus yhteentoista. Yhteistulokseni toi sitten ensimmäisen sijan luokassani ja koska muita luokkia ei ollut, naisten sarjan voiton. Jei ja wuhuu! Hauskaa muuten, että heitin tasan saman heittomäärän kuin pääsiäisen kisoissa, yhteensä 137. Kierrostenkin heittomäärät olivat samat, mutta toisin päin :) Ratingit olivat myös mukavat noilta kierroksilta, 748 ja 766. Muutkin Disc golf Vikingisien jäsenet pärjäsivät jälleen kisoissa hyvin, onnea muille voittaneille ja muutenkin kisoihin tyytyväisille!

Tulevana lauantaina olis viikkarien reikäpelikierros Kivikossa ja sunnuntaina sitten perinteinen Lady Tour-kisa, myöskin Kivikossa, toivottavasti paikalle tulee mukava määrä taas naisia ja tyttöjä heittämään. Siellä on aina todella mukavaa, ihan varmasti nytkin! Ei muuta kuin nauttikaahan heittokeleistä ja moikataan taas kun tavataan, hyviä heittoja! Tuossa vielä tulokset vappukisoista. Muutama kuva taas myös!


Kevyellä bägillä liikenteeseen!


Innokkaita kisaajia odottamassa pelaajakokouksen alkua!


1 kierroksen aloitusväylä, hauskaa sinänsä, että kaikki tämä lumi koko Kivikosta oli sulanut toiseen kierrokseen mennessä pois!

1 kierroksen väylän 16 avaus, tästä tuli pirkko! (kiekko kuvan alareunasta)


1 kierroksen väylän 18 avaus, enpä ole ennen noin pitkälle kiskaissut kiekkoa tuolla väylällä! (vihreä kevytsaint)

Hieno pokaali! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti